Ziekenhuisopname

Wat te doen na je ziekenhuisopname

Hoe regel je de terugbetaling van je ziekenhuiskosten? En wat als je bij thuiskomst thuiszorg of hulp in huis nodig hebt? Partena Ziekenfonds staat voor je klaar.

Terugbetaling van je kosten

Heb je een hospitalisatieverzekering via Partena Ziekenfonds? Betaal dan zelf je ziekenhuisfactuur via het overschrijvingsformulier van het ziekenhuis. Hou de facturen goed bij, en bezorg ze ons na betaling, samen met de tegemoetkomingsaanvraagZo kunnen wij je dossier snel in orde brengen en je kosten terugbetalen. 

Extra zorg nodig?

Heb je na je hospitalisatie nog extra zorg of hulp nodig, dan biedt Partena Ziekenfonds oplossingen op maat van je behoeften.

  • Thuiszorg: Ben je weer thuis je na je opname en heb je, voor lange of korte tijd, medische verzorging nodig? Ons team van gediplomeerde en gemotiveerde verpleegkundigen zorgt voor medische thuisverpleging op maat: inspuitingen, wondzorg, toiletzorg, ... We brengen ook warme maaltijden aan huis, of sturen een gespecialiseerde thuishulp om je bij te staan bij dagelijkse handelingen of kleine klusjes in huis.
  • Een zorgverblijf is een tijdelijk en kort verblijf met een vooraf bepaalde duur in een erkende en aangepaste instelling. Tijdens een zorgverblijf ligt de nadruk op revalideren, niet op behandelen.
  • Een kortverblijf is een tijdelijke opname in een rust- en verzorgingsinstelling. Dit is een praktische oplossing als de familie of een derde die normaal een zorgbehoevende opvangt, hiervoor tijdelijk niet kan instaan.

Thuiszorgmateriaal en woningaanpassing

Advies en bemiddeling

  • De Dienst Maatschappelijk werk van Partena Ziekenfonds biedt graag advies op maat als je thuiszorg nodig hebt. Contacteer ons en wij bekijken welke hulp voor jouw situatie relevant kan zijn. 
  • De dienst ledenverdediging helpt je verder bij klachten of vragen over ziekte en gezondheid, met informatie, advies en/of bemiddeling. De dienst ledenverdediging helpt je bijvoorbeeld bij vragen of klachten over facturen of kostennota's voor zorgverlening, en de vergoeding van schade ten gevolge van in België verleende gezondheidszorg.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Hoe herstel je na een operatie?

Hoe herstel je na een operatie?

Blog 29 april 2016

De operatie is goed verlopen. Je mag naar huis, maar wat nu? Hoe krijg je de extra verzorging die je nodig hebt? Hoe krijg je die hoge ziekenhuisfacturen terugbetaald? In dit artikel helpen we jou een antwoord te vinden op al deze vragen. Zo kun jij na je operatie zorgeloos herstellen.

We helpen je vooruit

We helpen je vooruit

Blog 23 december 2015

Naast een ziekteverzekering biedt een ziekenfonds ook een uitgebreid zorgaanbod aan. Achter dat zorgaanbod schuilt een team van professionele medewerkers waarbij je dagelijks terecht kunt voor advies en dienstverlening afgestemd op jouw persoonlijke situatie. 

Meer over hospitalisatie en revalidatie

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk
ziekenfonds dat bereikbaar is, waar en wanneer het jóu past!


Hoe klant worden Bereken je bijdrage
Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor